Slovenian American Times
Slovenian American News

Spomini iz otroških let

Rudi Kolaric

0 408

Oče in mama sta se po poroki leta 1931 naselila na Brezovici pri Ljubljani. Oba sta bila poklicna trgovca in sta se odločila, da začneta s trgovino. Najela sta lokal in stavovanje pri Kopačevih. Po štirih letih sta se odločila in sta zgradila veliko poslopje za trgovino in stanovanje in leta 1935 smo se preselili v svojo hišo. Oče mi je kasneje, ko je prišel v Ameriko, povedal, da so se krajevni komunisti že takrat pogovarjali, kdo bo lastoval našo hišo po revoluciji.

Spominjam se leta 1939, ko so Nemci napadli Poljsko. Stranke v trgovini so bile vse zbegane in zaskrbljene in se v strahu spraševale, kaj bo sedaj. Ali smo tudi mi na vrsti. Ena izmed strank nas je tolažila, da to ni mogoče , ker smo predaleč od Nemčije. Po dveh letih smo bili mi na vrsti. Nemčija je napadla Jugoslavijo na cvetno nedeljo leta 1941. Še isti dan je moj oče dobil poziv k vojakom. Oče se je poslovil od nas v ponedeljek ob eni uri zjutraj.

TO SEE OUR FULL NEWSPAPER PLEASE REGISTER HERE

You must be logged in to view this content
Register
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept

  • SAT Membership (Online + Paper) $50.00 for 1 year
  • SAT Membership (Online Only) $40.00 for 1 year